Ann Lickander betatestar Twenty Twelve

I nästa version av #WordPress presenteras ett nytt default-tema, och +Ann Lickander på +Hippies har testat. Det tackar vi för!

#carnaby  

Reshared post from +Hippies

Vi snabbtestade det nya WordPresstemat Twenty Twelve och tänkte dela med oss av vad vi tycker.

Sammanfattningsvis kan vi säga att temat hanterar bilder mycket bra för olika skärmstorlekar vilket är ett stort plus. Men ett problem är att den inte stödjer IE8, trots att den versionen fortfarande används av många. 

Som sagt: Bildhanteringen är sensationellt bra! I vanliga fall brukar det till exempel bli problem med att få bilder att gå från en ände till en annan om man ändrar mellan mallar som är utan och med sidebar. Men inte här. Här anpassar sig bilden efter skärmstorleken. Och det blir bra i mobilen också, för det verkar inte bli särskilt tungt så vitt vi kan se. Nu testade vi bara med en bild – det blir kanske tungt med många bilder. 

Det nya typsnittet är också en fördel. Man har börjat använda Google Fonts nu, och eftersom WP använder sig av wp_enqueue_style kan man lätt "hooka av" den nya fonten genom att i sitt tema använda wp_dequeue_style( 'twentytwelve-fonts' );.

Nu kommer det stora problemet med temat: Twenty Twelve visar mobilversionen om man tittar på sidan i IE8. Temat ger stöd för IE9, men beter sig sen som om det vore en mobil. Vi förstår att man vill sluta ge stöd för äldre IE-versioner, men IE8 används ju fortfarande en hel del.

Twenty Twelve är nu också responsivt, eller egentligen "mobile first"-anpassat. Istället för en rullgardinslista består menyn nu av en knapp, som visar menyn i en lista. Tyvärr betyder det att det blir svårt att få en uppfattning om strukturen och man ser inte vilka sidor som är undersidor till vilka. Lösningen är att göra ett barntema som hanterar menyn annorlunda.

Här är länk till Twenty Twelve: http://wordpress.org/extend/themes/twentytwelve

Inbäddad länk

Twenty Twelve

The 2012 theme for WordPress is a fully responsive theme that looks great on any device. Features include a front page template with a its own widgets, an optional display font, styling for post forma…

Google+: Läs posten på Google+