Dagens Du är googlad-spaning

Idag blev jag spontant tipsad av en person om en spännande dokumentär som snart skulle gå på teve och som skulle handla om personer som har råkat illa ut i Google-resultaten. Skoj. Jag frågade lite mer, för att se om det möjligen kunde finnas någon koppling till +Johan Ripås, +Brit Stakston eller kanske till +Sonja Catani – men nej, det visste han inte alls vilka det var… Det roliga är att Sonja berättade ungefär samma sak för mig i förmiddags! Ryktet om dokumentären sprider sig alltså.

I sökresultatet

Sökresultaten för Johan är för övrigt som ett pågående jordskalv just nu. Alla möjliga försöker ta sig in i det eller åtminstone vända upp-och-ner på det. +Michael Bingmert har tagit sig upp till andraplatsen i sökresultatet, vilket i sin tur har knuffat ner Alex Schulman till tredje plats och att den andra sajten som vi ursprungligen ville bli av med har försvunnit ner till tredjesidan. Troligen på grund av den undermåliga kvalitén på alla de pligg-länkar som någon sitter och skapar mot den sidan.

Michael har arbetat sig upp med ett stort antal länkar från olika bloggare som ingår i SEO Sunday-nätverket och det har gett snabb effekt. Det ska bli intressant att se hur länge han håller sig kvar och jag hoppas att han snart känner sig mogen att släppa en länk även åt Johans håll.

Var är mina egna sidor då?

Själv har jag strukturerat om en smula på Nikke Index eftersom jag tänkte att det är synd att inte synas där själv och eftersom jag inser att det behövs fler buffertzoner ju närmare sändningsdatum vi kommer. Jag har därför inlett operation omstyrning av länkkraften på sidorna för att få tagg-sidan http://www.lindqvist.com/tag/johan-ripas/ att synas istället för någon av de enskilda bloggposterna. Tidigare har jag haft inställningen att Johan ska få synas själv i första hand.

Andra möjliga buffertsidor i sammanhanget är de äldre bloggposterna, som nu har börjat dala neråt, men framför allt väntar jag på att SVT äntligen ska börja marknadsföra programmet, så att andra media skriver någonting om det, först då börjar vi få ett riktigt sökresultat.

Nu väntar vi på SVT

Dokument Inifrån-sidan på Svt.se ekar ännu rätt tom när det kommer till lämpliga sökresultat på temat: http://svt.se/2.119700/dokument_inifran

Embedded Link

Dokument inifrån | svt.se

Alla dokumentärer om Sverige i SVT just nu. Få djupare kunskaper om bland annat historia, politik och kultur i Sverige. Bli klokare med SVT Dokumentär!

Google+: Reshared 2 times

Google+: View post on Google+