Det lönar sig inte att gömma sig för Google

Jag har just läst igenom alla de blogginlägg som +Johan Ripås har skrivit så här i slutfasen av produktionen av dokumentären om digital närvaro (jag vet faktiskt inte om den har fått något namn ännu). När han skrev gårdagens bloggpost – http://johanripas.wordpress.com/2012/01/17/googla-mig-inte/ – såg hans sökresultat jättebra ut, idag när han, sökte var ett par av jus de där bloggposterna han själv allra helt vill bli av, tillbaka igen.

Och det är ju så det fungerar i söket. Googles sökresultat uppdateras ständigt. Mitt mål är förstås att Johan Ripås egen domän, johanripas.se ska placera sig överst när han söker efter sig själv. Det innebär visserligen att han måste gå om Wikipedia, och det vet alla som har försökt, hur lätt det är…

Jag har beskrivit projektet på Nikke Index: http://www.lindqvist.com/johan-ripas-och-det-digitala/ (Sajten är nersvärtad idag som en del av SOPA-protesten, men det går ändå att läsa texten genom att klicka i det svarta blocket och sedan markera all text på sidan.)

I nästa vecka måste slutintervjun med mig göras, och det är nu min egen stresstållighet som sökmotoroptimerare ställs på prov. Räcker det nätverk som vi har byggt upp? Det är i det här läget som man frestas att börja toklänka, och det ska jag försöka hålla mig ifrån. Det får räcka med en och annan bloggpost som den här.

Embedded Link

”Googla mig inte!”

Det här bloggen är en del i arbetet med en dokumentär för Dokument inifrån om våra digitala identiteter.

Första fasen i det här annorlunda projektet börjar så sakteliga gå mot sitt s…

Google+: Reshared 2 times