Expressen städar upp

Ibland går det fort. I morse bloggade jag om att det ser ut som om Expressen säljer länkar, och +Christian Bolstad fyllde under dagen på med mer information.

Nu ikväll meddelar +Thomas Mattsson – via Ledarbloggen på Expressen – att Bonnier Digital har satts i arbete med problemet och att de utgående länkarna inte längre läcker länkkraft. Länkarna från Marketnews är nu taggade med rel="nofollow" och det är även de utgående länkarna från kampanjsidorna på Expressen.

http://bloggar.expressen.se/thomasmattsson/2012/02/twitter-larmar-om-fel-i-expressens-lankar-och-vi-agerar-direkt/

Snyggt jobbat Expressen, och förlåt Thomas för att vi bråkar med er så mycket. Jag lovar att det är ett kärlektsfullt bråk. Expressen är fortfarande något av ett drömprojekt, eftersom jag är så himla säker på att det skulle gå att öka andelen söktrafik till sajten så mycket. Men det går ju inte om sajten har hamnat i onåd hos Google.

Dessutom, blev det under dagen ganska uppenbart av avsaknaden av kommentarer på min bloggpost, och de kommentarer som kom här på Google+, att delar av den länkköpande delen av SEO-branschen, i och med detta går på en mina, och det är alltid lika glädjande eftersom ingen av våra kunder ägnar sig åt länkköp.

Den rödmarkerade texten i bilden var igår rena länkar, nu har de kompletterats med rel="nofollow".

Google+: Reshared 1 times

Google+: View post on Google+