Google+Blog – ett bättre sätt att blogga på Google+

Jag har mer och mer börjat använda Google+ som en enklare bloggplattform för snabbare bloggposter. Jag skriver posterna på Google+ och importerar dem och alla kommentarer till http://nikkelin.lindqvist.com . De mer genomarbetade posterna kommer även i fortsättningen att hamna på Nikke Index – www.lindqvist.com – men de senaste månaderna har visat att Google+ kan vara en bättre plattform om man vill ha många kommentarer, i högt tempo.

Men vis av skadan, efter att olika populära tjänster under åren har stängts ner (nu senast Jaiku). Jag vill därför inte blogga på en helt extern plattform. Jag vill kunna ha kakan och äta den. Jag vill uttrycka mig här där aktiviteten är högre, men vill behålla mitt innehåll. Ett Kinderäggproblem som nu är löst med hjälp av ett Google+-plugin som pratar med Google+-APIet.

WordPress-pluginnet som jag använder heter Google+Blog och ligger inte i reposory, utan hostas externt, hos utvecklaren +Daniel Treadwellwww.minimali.se/google+blog/ Många tack till +Christian Bolstad som hittade det.

Pluginnet har just uppdaterats med en hoper riktigt bra funktioner. Man kan styra vilka poster som ska improgeras, genom att använda en #hashtag i dem, en annan hashtag kan anges för att lägga plusposter i stopplistan. Pluginnet hämtar även de bilder man lägger in, liksom länkar till inlägg man länkar till (se nedan). Och bäst av allt… Google+Blog hämtar alla kommentarer ni skriver här på Google+ och sparar dem på bloggen.

Pluggen finns i en gratisversion som lägger in länkar till upphovsmannen i bloggposterna, och i en betalversion som för ynka 10 US$ verkligen är värd sitt pris.

Titta själv hur det ser ut, om en stund, på http://nikkelin.lindqvist.com som är den första exportnoden i flödet från Google+. Nästa steg i kedjan är att exportera RSS-flödet från nikkelin.lindqvist.com till Feedburner, och där lägga in en autopublicering till Twitter. På så sätt får jag en styrd hantering av vilka bloggposter som ska gå ut i mitt flöde, och vilka som ska stanna här på Google+. Fiffigt va?

Embedded Link

The Google+ musings of Daniel Treadwell

Google+ Blog Concept – Daniel Treadwell. View your Google+ Posts in the form of a clean and simple blog. Also home of the Google+Blog WordPress plugin.

Google+: Reshared 3 times