Hemma från sista matchen på Råsunda

Så är det över. Sista matchen har spelats på Råsunda. Att det slutade med en förlust gör inte så mycket för #AIK  gjorde en riktigt bra insats. Det var så nära att det hade slutat lika och det kunde lika gärna ha slutat med vinst för AIK. 

Det enda störande elementet var de överspända poliserna som fanns överallt och till och med störde avslutningscermonin innan någon tog sitt förnuft till fånga och beordrade utmarsch. Jag var kvar inne på Råsunda tillräckligt länge för att slippa hållas kvar utanför tunnelbanan. I alla andra europeiska städer löser polisen hemreseproblemet genom att bortasupportrarna hålls kvar tills hemmapubliken har åkt hem. Nu gick ju inte det eftersom en stor del av AIK-supportrarna inte åkte hem utan stannade kvar för att ta farväl av arenan med en tyst minut och en sista sång. Men de barnfamiljer som inte gjorde det utan ville skynda sig hem i den sena timmen fick snällt vänta bakom kravallstaket tills den sista Napoli-supportern stigit på tunnelbanan. Det tog en halvtimmer ungefär. Sedan stod det två kravallutrustade poliser per dörrpar och vaktade barnfamiljerna som åkte hem.

För detta fakturerar polisen en miljon och AIK får stå för notan. Fullkomligt idiotiskt. Och nästa år ska vi spela på en arena med ännu sämre kommunikationer. Men det är inte polisens fel. Det skyller vi på mutkolvarna i Solna Kommun och Svenska Fotbollförbundet.

Google+: Läs posten på Google+