Jobbar du också på valborg?

Här på Carnaby lyser nästan alla flitiga lampor idag. Två av våra kunder lanserar sajter i dagarna och behöver support. De övriga verkar ha ledigt och det ger oss gott om tid till interna möten där vi pratar igenom Googles båda senaste förändringar. Dels #penguin från i onsdags förra veckan, dels den uppdatering som gjordes den 19 april då flera sajter (dock inga av Carnabys kunder) plötsligt sjönk i sökresultaten. Det finns många olika anledningar här, men 301-redirects, lite väl spammiga länkbyten och möjligen även ett filter kring nyckelordsdomäner verkar ha kunnat ge en kombinerad effekt.

Dessutom har Matt Cutts gått ut med att Google tillfälligt satte en flagga som gäller parkerade domäner fel i indexet, vilket kan ha haft en negativ påverkan på en del sajter.

Har du några bra exempel på sajter som sjönk rejält i sökresultaten redan förra torsdagen och kanske ytterligare lite mer i onsdags? De exempel det pratas om på seo-forum har ju alla koncentrerat sig alldeles för mycket på länkbyten, kanske lite överdrivet kommenterande, länkkataloger och liknande. Det jag skulle vilja se är om någon sajt över huvud taget, som inte har ägnat sig åt den typen av aktiviteter har sjunkit?

Google+: Läs posten på Google+