Men snälla Google – visa att ni menar allvar!

Jag har sedan länge insett att sökfraserna sökmotoroptimering, och i ännu högre grad SEO, specialbehandlas av Google, precis som PPPP-områdena (poker, piller, pengar och porr). Förra veckan skrev jag om hur #Getupdated helt öppet köper länkar med ankartexten #sökmotoroptimering till sin sajt och betalar för dem från sitt affiliate-nätverk.

Igår skrev +Lars Wiklund om Optim som bygger länkar till sin sajt från hackade sajter.

http://www.spambloggar.se/blog/2012/05/08/optim-biz-rena-skamflacken/

Jag har idag ringt eller mailat de sajter som Lasse skrev om igår och ingen var medveten om vad som händer från deras sidfötter.

Båda dessa företag rankar på förstasidan på sökfrasen sökmotoroptimering. Detta trots Penguin som borde ha dumpat Optim och det faktum att Google säger sig bekämpa länkhandel. Jag kan inte säga annat än att det ger en felaktig bild av vad som gäller kring sökmotoroptimering. Det sprider snarare den helt felaktiga bilden att man kan använda sig av asshat-metoder i sin SEO och att Google struntar i den skandinaviska marknaden.

Inbäddad länk

Optim.biz – rena skamfläcken!! | Sökmotoroptimering med Länkfrossa

Igår presenterade jag några av de förändringar som följt efter Pingvins härjningar. Nu följer ett par steg för att betrakta resterna, dvs hur ser landskapet ut vid en sökning på ”sökmotoroptimering”? …

Google+: Läs posten på Google+