Någonting är trasigt i sökresultatet

Det är uppenbart att någonting är trasigt i sökresultatet för internationella sökfraser. Alltså för sådana sökfraser som används på många olika marknader runtomkring i världen, och där mängder av sajter konkurrerar med exakt samma ord. Sedan någon vecka verkar Google antingen ha ändrat reglerna, blivit helt sönderlänkade, eller kanske ha fått något fel i de tabeller i sina interna databaser som håller reda på en sajts närhet till den som söker.

Jag kan faktiskt inte tänka mig att det är någonting annat än en bugg när man ser en peruansk sajt på andrasidan i en sökning efter Renault  när man söker på svenska från Google.se. Det är också väldigt svårt att förstå varför Google medvetet skulle tycka att thailändska och koreanska sajter är bra sökresultat för en svensk som söker med svenska som gränssnittsspråk från Google.se. Men riktigt jobbigt är det för den del av SEO-branschen som jobbar med internationella sökfraser som bingo, poker och casino. Där verkar sverige ha bytt grannskap helt och hållet och sökresultatmässigt flyttat till Balkan.

Inbäddad länk

Google har problem med internationella sökfraser

Vi har under flera år levt i en värld där Google har haft en fungerande algoritm för att visa oss relevanta sökresultat från vår närmiljö även för internationella ord. Algoritmen har helt tydligt fung…

Google+: Läs posten på Google+