Olika företag – olika leverans – olika metoder

Om alla SEO-företag var precis likadana, om alla SEO-företag hade precis samma leverens och om alla SEO-företag alltid arbetade efter exakt samma metoder, så skulle vi kanske slippa de eviga diskussionerna om vad som är viktigast inom SEO.

Men när nu kunderna är olika och kundernas sajter är olika och kundernas kommunikationsvana och kommunikationsbehov skiljer sig så otroligt åt, så får vi nog alla finna oss i att branschen inte är enhetlig. 

Vissa av oss vill lite mer, har lite större kunder med lite större sajter och kan därför behöva bredda vår leverans. Jag påbörjade ett sorts tankearbete kring detta i fjol.

http://www.lindqvist.com/segmentering-av-seo-branschen/

När +Sara Andersson på +Search Integration  har bloggat under temat No Ketchup så är det lite i samma banor faktiskt. Vad är det vi erbjuder? Säljer vi tjänster som är lätta för oss som SEO-bolag att skala eller saker som verkligen hjälper kunderna? 

Jag blir allt säkrare på att det inte finns en modell som täcker alla typer av sajter. Jag håller därför med Sara.

Let's agree to disagree! Att sedan vi på +Carnaby är väldigt överens med Sara, det är en helt annan sak.

Inbäddad länk

En liten storm i vattenglaset | No Ketchup

Sara Andersson delar med sig av caset om sig själv och hur det kan uppröra och störa andra aktörer när man driver på om förändring i en liten bransch

Google+: Läs posten på Google+