Våra barns digitala närvaro

Inspirerade av #duargooglad , har +Hans Kullin skrivit en bra bloggpost om hur våra barn, helt ofrivilligt, börjar få en digital närvaro redan i 4-5 årsåldern, när simskolan glatt listar alla deltagare på simkursen, eller innebandylaget har en indexeringsbar sida med alla spelare. Publiceringen sker ofta slentrianmässigt, och föreningarna plockar visserligen glatt bort namnen om man ber dem. Oftast är det säkert inga problem, men det Hans diskuterar är den bild som snabbt och ofrivilligt upp om barnen.

Jag själv har oftast försökt hålla min familj utanför min digitala framfart. Ibland lyser de igenom, och när de själva vill så nämner jag dem gärna, men barn är barn och går igenom många faser. Jag har hjälpt dottern att plocka bort hennes 14-årsblogg som handlar om en person som hon inte alls vill förknippas med idag, medan sonen som aktivt twittrar, plussar och bloggar, just nu är en naturlig del av mitt digitala umgänge. Så länge han själv vill.

Det viktiga är det egna valet. Transparensen är bra, men måste vara självvald. Annars blir den bara uthängning i onödan.

Embedded Link

Alla har en digital närvaro « Sociala medier

Hans Kullin, erfaren föreläsare, konsult och rådgivare inom PR och sociala medier, bloggar om utvecklingen inom digital kommunikation för företag och konsumenter.

Google+: Reshared 3 times

Google+: View post on Google+