Nej, trafiktoppar ger inte förtur i Google-resultaten

Det förtjänar att påpekas då och då, för Google Analytics lurar oss ibland att tro att en viral trafiktopp på sajten, automatiskt gör att Google ger oss mer söktrafik på andra, helt orelaterade sökningar.

I själva verket är det en effekt av att Google Analytics alltid nerprioriterar direkttrafik, så när man får till en riktigt viral postning på bloggen, kommer besökare som tidigare besökt sajten via Google-söket, tillbaka direkt (via mail-länkar, RSS-länkar och annan aktivietet som pågår utanför browsern och därför inte kan mätas som referenser).

Nu i helgen var det ArcticStartup som hade misstolkat sin trafik, och jag kände att det var läge för en post som spräckte deras feltolkning. Det är nämligen dumt att tro att sajter med mer trafik specialbehandlas av Google. Det gör de redan, på så många andra sätt, men inte på just detta.

Embedded Link

A traffic peak won't boost search

Last week, Arctic Startup had one of those viral wonder posts, that sends tons of traffic. On Friday they blogged about the traffic peak, with a few assumptions about how lots of traffic also brings m…

Google+: View post on Google+